Waarom heeft het HDI geld nodig?

Het Helen Dowling Instituut is een ggz-instelling gespecialiseerd in de psycho-oncologie. Onze zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoedingen van zorgverzekeraars zijn echter te laag om kwaliteitszorg te kunnen bieden. Daardoor zijn wij ook afhankelijk zijn van donaties en fondsenwervende evenementen.

Hoe kan ik het HDI financieel steunen?

Wat fijn dat je het HDI mogelijk wilt steunen! Ga voor meer informatie over de mogelijkheden naar onze website www.heldenvanhdi.nl.

Wanneer wordt mijn gift geïncasseerd?

Het incasseren van giften gebeurt rond de 1e van de maand.

Is mijn gift aftrekbaar?

Ja, jouw gift is aftrekbaar. Het HDI is een zogenaamde ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekent dat donaties aan het HDI onder bepaalde omstandigheden fiscaal aftrekbaar zijn.

Wat is het rekeningnummer van het HDI?

NL05 TRIO 0254 3066 91 t.n.v. Stichting Helen Dowling Instituut.

Wat is de BIC-code?

De BIC-code van het HDI is: TRIONL2U.

Wat is het RSIN- of fiscaalnummer van het HDI?

Het RSIN- of fiscaal nummer van het HDI is: 007188742.

Kan ik het HDI ook vanuit het buitenland steunen?

Ja, je kunt het HDI ook vanuit het buitenland steunen.
Je hebt hiervoor de volgende gegevens nodig:

  • IBAN: NL05 TRIO 0254 3066 91
  • BIC: TRIONL2U
  • Tenaamstelling: Stichting Helen Dowling Instituut

Hoe kan ik mijn donatie wijzigen/stopzetten?

Als je de hoogte van jouw gift wilt aanpassen of als je jouw maandelijkse of jaarlijkse incasso wilt stopzetten neem dan contact op met onze afdeling fondsenwerving via sponsoring@hdi.nl of bel naar 030 252 40 27.

Wat gebeurt er met het gedoneerde geld?

Onze zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Echter, de hoge kwaliteit die wij bieden kost meer dan we van de zorgverzekeraars ontvangen. Per jaar komen wij ongeveer € 500.000 te kort om onze zorg voort te kunnen zetten. Voor uitbreiding, nieuwe projecten, innovaties en groot onderhoud komt daar nog een aanzienlijk bedrag bij. Iedere euro draagt bij aan de psychologische zorg voor mensen die getroffen worden door kanker. Zonder financiële steun van derden, kunnen wij ons belangrijke werk niet blijven doen. Voor meer informatie over het Helen Dowling Instituut en de wijze waarop geld besteed wordt, verwijzen we graag naar ons jaarverslag.

Doneer je liever aan een concreet project op het gebied van scholing of onderzoek? Neem dan contact op met onze fondsenwerver. Zij bespreekt graag de mogelijkheden met jou.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Mail naar sponsoring@hdi.nl en jouw vraag wordt zo snel mogelijk beantwoord.