Waarom heeft het HDI geld nodig?

Het Helen Dowling Instituut is een GGZ instelling gespecialiseerd in de psycho-oncologie. Onze zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Die vergoedingen zijn echter niet afdoende, waardoor wij ook afhankelijk zijn van giften.

Hoe kan ik het HDI financieel steunen?

 1. Steun ons structureel
  Je kunt HDI structureel steunen met een maandelijkse of jaarlijkse donatie. Geen gift is te klein, samen maken we het verschil. Ik wil hier graag meer over weten.
 2. Steun ons periodiek
  Een periodieke gift betekent dat je ons met een vast bedrag per jaar steunt, gedurende minimaal vijf jaar. Een periodieke gift is aftrekbaar van je drempelinkomen.
  Ik wil hier graag meer over weten.
 3. Steun ons eenmalig
  Je kunt een eenmalige schenking doen. Dat kan online of door jouw schenking over te maken op rekening NL05 TRIO 0254 3066 91 t.n.v. Stichting Helen Dowling Instituut onder vermelding van ‘eenmalige donatie’. Ik wil hier graag meer over weten.
 4. Word lid van onze Club van 500
  Een inspirerend Vriendennetwerk voor zowel bedrijven als particulieren. Je bent al lid met een jaarlijkse bijdrage vanaf € 500,-. Ik wil hier graag meer over weten.
 5. Nalaten
  Het is ook mogelijk om het HDI op te nemen in jouw testament. Je kunt dit doen door het HDI op te nemen als (mede-) erfgenaam waarbij wij dan (een deel van) jouw nalatenschap ontvangen. Ook is het mogelijk om een legaat op te nemen in jouw testament. Hierbij geeft je dan precies aan welk geldbedrag of (on)roerend goed je nalaat aan het HDI.
  Ik wil hier graag meer over weten.
 6. Start een actie
  Je kunt het HDI steunen door zelf een actie te starten. Denk hierbij aan sponsorlopen, verkoopacties maar ook aan een donatiekistje tijdens verjaardagen, kerkdiensten of uitvaarten. Meer informatie hierover vind je hier.

 Wanneer ben ik Vriend van het HDI?

Schenk je het HDI jaarlijks een bedrag van € 50,- of meer dan ben je Vriend van het HDI en ontvangt je onder meer een uitnodiging voor ons jaarlijks Vriendenconcert

Hoe kan ik het HDI nog meer steunen?

Het is ook mogelijk om het HDI te steunen via verschillende online donatieplatforms:

 • youbedo.com
  YouBeDo is een platform waarop je boeken kunt kopen. Van het aankoopbedrag komt 10% ten goede aan het HDI.
 • oceansole.nl
  Bij aanschaffing van een rubberen safaribeeld komt 15% ten goede aan het HDI. Hiervoor moet je in het opmerkingenveld wel het HDI vermelden.
 • sponsorkliks.com:
  Bij elke aankoop die via Sponsorkliks wordt gedaan steunt je gratis het goede doel. Het platform biedt toegang tot zeer veel webwinkels, waaronder Albert Heijn, Zalando en Booking.com. Het verschilt per winkel hoeveel procent van jouw aankoop wordt gedoneerd aan het HDI.

Wanneer wordt mijn gift geïncasseerd?

Het incasseren van giften gebeurd op de 1e van de maand.

Is mijn gift aftrekbaar?

Ja, jouw gift is aftrekbaar. Het HDI is een zogenaamde ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekent dat donaties aan het HDI onder bepaalde omstandigheden fiscaal aftrekbaar zijn.

Wat is het rekeningnummer van het HDI?

NL05 TRIO 0254 3066 91 t.n.v. Stichting Helen Dowling Instituut.

Wat is de BIC-code?

De BIC-code van het HDI is: TRIONL2U.

Wat is het RSIN- of fiscaalnummer van het HDI?

Het RSIN- of fiscaal nummer van het HDI is: 007188742.

Kan ik het HDI ook vanuit het buitenland steunen?

Ja, je kunt het HDI ook vanuit het buitenland steunen.
Je hebt hiervoor de volgende gegevens nodig:

 • IBAN: NL05 TRIO 0254 3066 91
 • BIC: TRIONL24
 • Tenaamstelling: Stichting Helen Dowling Instituut

Hoe kan ik mijn donatie wijzigen/stopzetten?

Als je de hoogte van jouw gift wilt aanpassen of als je jouw maandelijkse of jaarlijkse incasso wilt stopzetten neem dan contact op met onze afdeling fondsenwerving via sponsoring@hdi.nl of bel naar 030 252 50 43.

Wat gebeurt er met het gedoneerde geld?

Onze zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Echter, de hoge kwaliteit die wij bieden kost meer dan we van de zorgverzekeraars ontvangen. Per jaar komen wij ongeveer €300.000 te kort om onze zorg voort te kunnen zetten. Voor uitbreiding, nieuwe projecten, innovaties en groot onderhoud komt daar nog een aanzienlijk bedrag bij. Iedere euro draagt bij aan de psychologische zorg voor mensen die getroffen worden door kanker. Zonder financiële steun van derden, kunnen wij ons belangrijke werk niet blijven doen. Voor meer informatie over het Helen Dowling Instituut en de wijze waarop geld besteed wordt, verwijzen we graag naar ons jaarverslag.

Doneer je liever aan een concreet project op het gebied van scholing of onderzoek? Neem dan contact op met onze fondsenwerver. Zij bespreken graag de mogelijkheden met jou.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Mail naar sponsoring@hdi.nl en jouw vraag wordt zo snel mogelijk beantwoord.