Het Helen Dowling Instituut helpt mensen met kanker en hun naasten emotioneel overeind te blijven. Helpt u mee deze zorg voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken?

Met een periodieke schenking helpt u meer kankerpatiënten en hun naasten, zonder dat het u extra geld kost. U kunt namelijk het volledige donatiebedrag aftrekken van de belasting.

Periodieke schenking

Een periodieke schenking is een maandelijkse of jaarlijkse schenking die u voor minimaal 5 jaar vastlegt. Hierdoor kunt u uw donatie aan het HDI, ongeacht de hoogte, aftrekken van uw drempelinkomen.

  • U profiteert optimaal van de fiscale voordelen.
  • U kunt bruto meer schenken voor netto hetzelfde bedrag.
  • Het HDI profiteert door het hogere bruto bedrag.

Het toegezegde bedrag hoeft niet in één keer te worden voldaan. U kunt in maandelijkse of jaarlijkse termijnen schenken. Kiest u voor een automatische incasso dan heeft u vijf jaar geen omkijken naar uw schenking.

Wilt u een periodieke schenking aangaan?

Een periodieke schenking wordt vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. Dit kan samen met een medewerker van het HDI en zonder tussenkomst van een notaris. U doorloopt daarbij de volgende stappen:

  1. Bepaal hoeveel u netto wilt schenken. U kunt hiervoor een rekenhulp gebruiken.
  2. Download de overeenkomst ‘periodieke gift in geld’ (pdf).
  3. De overeenkomst bestaat uit twee exemplaren, één voor u en één voor het HDI. Vul beide overeenkomsten volledig in, print deze en onderteken beide exemplaren. Wilt u uw periodieke gift automatisch laten afschrijven? Vul dan ook de Betalingsvolmacht – periodieke   schenking in en stuur deze mee.
  4. Scan de overeenkomsten in en stuur naar sponsoring@hdi.nl of per post naar het HDI. Let op! U hoeft deze formulieren niet naar de belastingdienst te sturen.
  5. Het HDI vult op de overeenkomst onder andere het transactienummer in en ondertekent ook de overeenkomst.
  6. U ontvangt het exemplaar voor schenker na verwerking en ondertekening door het HDI retour. Bewaar de overeenkomst goed in uw  administratie, omdat de Belastingdienst u kan vragen deze te overleggen.