Het Helen Dowling Instituut helpt mensen met kanker en hun naasten emotioneel overeind te blijven. Help je mee deze zorg voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken?

Met een periodieke schenking help je meer kankerpatiënten en hun naasten, zonder dat het je extra geld kost. Je kunt namelijk het volledige donatiebedrag aftrekken van de belasting.

Periodieke schenking

Een periodieke schenking is een maandelijkse of jaarlijkse schenking die u voor minimaal 5 jaar vastlegt. Hierdoor kan je jouw donatie aan het HDI, ongeacht de hoogte, aftrekken van je drempelinkomen.

  • Je profiteert optimaal van de fiscale voordelen.
  • Je kunt bruto meer schenken voor netto hetzelfde bedrag.
  • Het HDI profiteert door het hogere bruto bedrag.

Het toegezegde bedrag hoeft niet in één keer te worden voldaan. Je kunt in maandelijkse of jaarlijkse termijnen schenken. Kies je voor een automatische incasso dan heb je vijf jaar geen omkijken naar jouw schenking.

Wilt u een periodieke schenking aangaan?

Een periodieke schenking wordt vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. Dit kan samen met een medewerker van het HDI en zonder tussenkomst van een notaris. Je doorloopt daarbij de volgende stappen:

  1. Bepaal hoeveel je netto wilt schenken. Je kunt hiervoor een rekenhulp gebruiken.
  2. Download de overeenkomst ‘periodieke gift in geld’ (pdf).
  3. De overeenkomst bestaat uit twee exemplaren, één voor jou en één voor het HDI. Vul beide overeenkomsten volledig in, print deze en onderteken beide exemplaren. Wilt u uw periodieke gift automatisch laten afschrijven? Vul dan ook de Betalingsvolmacht – periodieke   schenking in en stuur deze mee.
  4. Scan de overeenkomsten in en stuur naar sponsoring@hdi.nl of per post naar het HDI. Let op! Je hoeft deze formulieren niet naar de belastingdienst te sturen.
  5. Het HDI vult op de overeenkomst onder andere het transactienummer in en ondertekent ook de overeenkomst.
  6. Je ontvangt het exemplaar voor schenker na verwerking en ondertekening door het HDI retour. Bewaar de overeenkomst goed in je  administratie, omdat de Belastingdienst je kan vragen deze te overleggen.