INLOGGEN MIJN HDI

Heb je kanker gehad en last van angst voor terugkeer van de ziekte? Verminder dan je angst met onze online zelfhulptraining Minder Angst na Kanker. Deze zelfhulptraining helpt je leren leven met de dreiging van een levensbedreigende ziekte als kanker. De training duurt drie maanden.

 Voor wie?

  • Je bent ouder dan 18 jaar.
  • Je hebt kanker gehad en last van angst voor terugkeer van de ziekte.
  • Bij ernstige angstklachten raden we de zelfhulptraining af. Mogelijk is de training wel geschikt onder begeleiding van een therapeut. Neem hiervoor contact op met het HDI.

Hoe meld ik me aan?

Je kunt je aanmelden voor de training door een mail te sturen naar minderangstnakanker@hdi.nl. Vermeld in de mail dat je mee wilt doen aan de online zelfhulptraining Minder Angst na Kanker en vermeld daarbij je voor- en achternaam en mobiele nummer. Wij nemen spoedig contact met je op. Voor deelname aan de training vragen wij je een bedrag van € 45 over te maken op onze rekening. Deze kosten worden gebruikt voor de ontwikkeling van de training en de kosten voor het online platform. Na betaling krijg je voor onbeperkte tijd toegang tot de training, zodat je ook later nog de informatie en oefeningen terug kunt lezen.

Wie zijn wij?

Het Helen Dowling Instituut is een ggz-instelling die psychologische zorg aan mensen met kanker en hun naasten biedt. We bieden verschillende soorten therapieën aan mensen die hulp nodig hebben, onder andere internettherapie. We werken samen met een uitgebreid netwerk van ziekenhuizen, specialisten en organisaties als KWF Kankerbestrijding en het Integraal Kankercentrum Nederland.

Inhoud Minder Angst na Kanker

In deze zelfhulptraining leer je beter omgaan met de angst dat de kanker terugkeert. De training bestaat uit drie basismodules, waarna je aanvullend vijf keuzemodules kunt volgen. In de basismodules krijg je meer inzicht in angst, hoe deze jouw lichaam, gedachten en emoties beïnvloedt en hoe je hiermee om kunt gaan. In de keuzemodules leer je  bijvoorbeeld ontspannen, minder te piekeren en zo meer grip te krijgen op angst.

Bekijk onderstaande afbeeldingen om een indruk te krijgen van de inhoud van de zelfhulptraining. De teksten zijn niet goed leesbaar. Dit is bewust gedaan om de inhoud nog niet weg te geven.

 MABK1

Start de training met een zelftest. De training bestaat uit een zelftest en een aantal basis- en keuzemodules. In elke module staat een ander thema centraal, bijvoorbeeld angst (her)kennen of ontspannen. Op basis van de zelftest krijg je advies over welke modules je het beste kunt volgen. Na het volgen van de basismodules kun je vrij kiezen tussen de keuzemodules.

MABK2

Volg de modules die bij je passen. Wanneer je met een module start, wordt eerst informatie gegeven over het onderwerp. Hierdoor krijg je meer inzicht in hoe je gedachten, gevoelens en gedrag samenhangen.

MABK3

Een gevarieerde training op maat. Door het gebruik van tekst, plaatjes, video en geluidsfragmenten is de training afwisselend en worden verschillende vormen van leren aangesproken.

MABK4

Je leert beter om te gaan met angst. Het informatieve gedeelte wordt afgewisseld met opdrachten en oefeningen. Hierdoor gaat de cursusstof leven en leer je om beter om te gaan met angst voor terugkeer van kanker.