INLOGGEN MIJN HDI

Heeft u kanker gehad en last van angst voor terugkeer van de ziekte? Verminder dan uw angst met onze online zelfhulptraining Minder Angst na Kanker. Deze zelfhulptraining helpt u leren leven met de dreiging van een levensbedreigende ziekte als kanker. De training duurt drie maanden en kost € 44,-.

 Voor wie?

  • U bent ouder dan 18 jaar.
  • U heeft kanker gehad en last van angst voor terugkeer van de ziekte.
  • Bij ernstige angstklachten raden we de zelfhulptraining af. Mogelijk is de training wel geschikt onder begeleiding van een therapeut. Neem hiervoor contact op met het HDI.

Hoe meld ik me aan?

  • U stuurt een mail naar minderangstnakanker@hdi.nl. Vermeld in de mail dat u mee wilt doen aan de online zelfhulptraining Minder Angst na Kanker. Graag ontvangen wij ook uw voor- en achternaam en uw mobiele telefoonnummer. Dit hebben wij nodig voor de inlogprocedure.
  • Vervolgens maakt u € 44,- over aan het Helen Dowling Instituut, IBAN NL05TRIO0254306691, o.v.v. ‘Minder Angst’ en uw naam. Zodra uw betaling bij ons binnen is ontvangt u van ons de inloggegevens. U kunt dan meteen aan de slag.
  • Voor de zelfhulptraining is een computer met recente browser nodig. De zelfhulptraining werkt niet optimaal met een tablet en met mailadressen van provider Zeelandnet.

Wie zijn wij?

Het Helen Dowling Instituut is een ggz-instelling die psychologische zorg aan mensen met kanker en hun naasten biedt. We bieden verschillende soorten therapieën aan mensen die hulp nodig hebben, onder andere internettherapie. We werken samen met een uitgebreid netwerk van ziekenhuizen, specialisten en organisaties als KWF Kankerbestrijding en het Integraal Kankercentrum Nederland.

Inhoud Minder Angst na Kanker

Bekijk onderstaande afbeeldingen om een indruk te krijgen van de inhoud van de zelfhulptraining. De teksten zijn niet goed leesbaar. Dit is bewust gedaan om de inhoud nog niet weg te geven.

 MABK1

Start de training met een zelftest. De training bestaat uit een zelftest en een aantal basis- en keuzemodules. In elke module staat een ander thema centraal, bijvoorbeeld angst (her)kennen of ontspannen. Op basis van de zelftest krijgt u advies over welke modules u het beste kunt volgen. Na het volgen van de basismodules kunt u vrij kiezen tussen de keuzemodules.

MABK2

Volg de modules die bij u passen. Wanneer u met een module start, wordt eerst informatie gegeven over het onderwerp. Hierdoor krijgt u meer inzicht in hoe uw gedachten, gevoelens en gedrag samenhangen.

MABK3

Een gevarieerde training op maat. Door het gebruik van tekst, plaatjes, video en geluidsfragmenten is de training afwisselend en worden verschillende vormen van leren aangesproken.

MABK4

U leert beter om te gaan met angst. Het informatieve gedeelte wordt afgewisseld met opdrachten en oefeningen. Hierdoor gaat de cursusstof leven en leert u om beter om te gaan met angst voor terugkeer van kanker.

MABK5

Alle informatie aanwezig in de bibliotheek. Alle informatie die op de website staat, kunt u terugvinden in de bibliotheek. Zo kunt u alle informatie gemakkelijk nogmaals lezen of beluisteren.