Vermoeidheid bij ziekte voor zorgverleners

Langdurige, ernstige vermoeidheid is een van de meest voorkomende klachten bij ingrijpende somatische aandoeningen zoals kanker. Toch weet niet iedereen dat vermoeidheid zo vaak voorkomt, of mensen nemen de klacht voor lief. Als zorgverlener kun je (ex-)patiënten helpen zich fitter te voelen. Vraag onze brochures aan via het formulier en help mee!

Zorgaanbod

Psychologen, fysiotherapeuten en diverse digitale therapieën. Er is hulp beschikbaar voor mensen die als gevolg van kanker en de behandelingen vermoeidheid zijn. Ga naar het overzicht van hulpverleners, of bekijk onze tips tegen vermoeidheid bij kanker waarmee (ex-)patiënten zelf aan de slag kunnen.

Onderzoek

Naast psychologische zorg voert het HDI wetenschappelijk onderzoek uit. Vermoeidheid is daarin een belangrijke onderzoekslijn. Bekijk een overzicht van onderzoeken, publicaties en een meetinstrument rondom vermoeidheid bij kanker op onze pagina Onderzoek naar vermoeidheid.

Academie

Vanuit de Helen Dowling Academie maakt het Helen Dowling Instituut haar kennis en expertise op het gebied van vermoeidheid bij en na kanker breed toegankelijk. Op aanvraag bieden wij een op maat gemaakte scholing, training of lezing over dit onderwerp. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Claartje van der Kraan, klinisch psycholoog bij het HDI via 030 – 252 40 20 of academie@hdi.nl

Fitterbijziekte.nl

Vermoeidheid is niet alleen een veelvoorkomende klacht bij kanker. Ook bij andere ernstige somatische aandoeningen komt dit vaak voor. Daarom ontwikkelde het HDI aanvullend informatiemateriaal voor mensen met een longaandoening of een hart- of vaatziekte. Hiervan kun je ook een brochure aanvragen op deze pagina. Voor meer informatie en videomateriaal, ga naar de website Fitterbijziekte.nl.

Vraag informatiemateriaal aan

Download ons informatiemateriaal (klik op de brochures) of vraag deze aan voor gebruik in jouw praktijk of zorginstelling.

Ik ontvang graag

Aanhef