Wachttijd 

Voor onze hoofdlocaties in Bilthoven en Arnhem en spreekkamerlocaties in Utrecht en Nijmegen gelden voor 2022 de volgende wachttijden:

  • Bilthoven: de aanmeldingswachttijd is 24 weken en de wachttijd tot het focusgesprek 24 weken.
  • Utrecht (OOFU):  in verband met corona vinden er op deze locatie geen behandelingen plaats en verwijzen wij naar onze locatie in Bilthoven.
  • Arnhem: de aanmeldingswachttijd is 12 weken en de wachttijd tot het focusgesprek 10 weken.
  • Nijmegen: de aanmeldingswachttijd is 12 weken en de wachttijd tot het focusgesprek 16 weken.

Bovenstaande wachttijden zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 januari 2022

De aanmeldingswachttijd is het aantal weken tot het intakegesprek plaatsvindt.
De wachttijd tot focusgesprek is het aantal weken tussen de intake en het focusgesprek.
Lees meer over aanmelding en intake

Wachttijdbemiddeling

De behandelingswachttijd geldt voor alle diagnoses en is niet afhankelijk van waar de cliënt verzekerd is. De wachttijden bij bepaalde (deel) behandelingen, zoals systeembehandeling en bij traumabehandeling, kunnen wel afwijkend zijn. Hierover kun je in gesprek met ons secretariaat.

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met het HDI, of jouw zorgverzekeraar vragen om wachttijdbemiddeling. De zorgverzekeraar kan je ondersteunen om een andere hulpverlener/instantie te vinden die vergelijkbare hulp kan bieden. De maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen) zijn de volgende: binnen 4 weken vanaf jouw eerste contact met een zorgaanbieder krijg je een intakegesprek en binnen 10 weken vanaf de intake moet de behandeling zijn gestart. Tot het moment dat de intake bij het HDI heeft plaatsgevonden kun je je bij vragen of problemen wenden tot je verwijzer.

Aanmelden voor een intakegesprek