Wachttijd 

Wij doen er alles aan om iedereen die psychologische zorg nodig heeft zo snel mogelijk te helpen. Voor onze hoofdlocaties in Bilthoven en Arnhem en dependances in Utrecht en Nijmegen gelden voor 2018 de volgende wachttijden:

  • Bilthoven: de aanmeldingswachttijd is 3 weken en de behandelingswachttijd 17 weken.
  • Utrecht (OOFU): door de beperkte capaciteit in Utrecht is de wachttijd voor deze locatie zodanig opgelopen dat we nieuwe aanmeldingen verwijzen naar onze locatie in Bilthoven.
  • Arnhem: de aanmeldingswachttijd is 2 weken en de behandelingswachttijd 11 weken.
  • Nijmegen (Marikenhuis): de aanmeldingswachttijd is 2 weken en de behandelingswachttijd  12 weken.

Bovenstaande wachttijden zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 november 2018

De aanmeldingswachttijd is het aantal weken waarna de eerste afspraak plaatsvindt, na binnenkomst en verwerking van de intakevragenlijst bij het HDI.
De behandelingswachttijd is het aantal weken tussen de intake en de start van de behandeling.

Wachttijdbemiddeling

De behandelingswachttijd geldt voor alle diagnoses en is niet afhankelijk van waar de cliënt verzekerd is. De wachttijden bij bepaalde (deel) behandelingen, zoals systeembehandeling en bij traumabehandeling, kunnen wel afwijkend zijn. Hierover kunt u in gesprek met ons secretariaat.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met het HDI, of uw zorgverzekeraar vragen om wachttijdbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen om een andere hulpverlener/instantie te vinden die vergelijkbare hulp kan bieden. De maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen) zijn de volgende: binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder krijgt u een intakegesprek en binnen 10 weken vanaf de intake moet de behandeling zijn gestart. Tot het moment dat de intake bij het HDI heeft plaatsgevonden kunt u zich bij vragen of problemen wenden tot uw verwijzer.

Aanmelden voor een intakegesprek