Als u behoefte heeft aan hulp van het HDI, kunt u dit bespreken met uw huisarts. Wij hebben een verwijsbrief van uw huisarts nodig, voor wij het intaketraject starten.

Sommige verzekeraars staan ook een verwijsbrief van medisch specialist of bedrijfsarts toe. Informeer hierover bij uw zorgverzekeraar. Het HDI ontvangt dan graag naast de verwijsbrief ook een schriftelijke toestemming van de zorgverzekeraar.

De Verwijsbrief Helen Dowling Instituut kunt u eventueel al uitprinten en meenemen naar uw arts. U kunt ook altijd rechtstreeks met het HDI bellen om een mogelijke aanmelding te bespreken.

Als wij de verwijsbrief binnen hebben, vragen wij u een korte vragenlijst in te vullen (online of via de post). Deze gegevens zijn nodig voor onze cliëntenadministratie en dienen als ondersteuning bij de intake. Ons secretariaat informeert u hierover.

Vervolgens volgt een telefonische intake met één van de therapeuten. Er wordt met u gekeken of u bij ons op de juiste plek bent. Ook wordt er alvast een inschatting gemaakt van het soort zorg die u nodig heeft. Daarna nodigen wij u uit voor een intakegesprek op het HDI.

Aanmelden voor een intakegesprek

Meer informatie over aanmelding, intake en behandeling