Ben je succesvol behandeld voor kanker, maar maak je je zorgen over een mogelijke terugkeer van de ziekte? En zou je het prettig vinden om bij het omgaan met deze zorgen begeleiding te krijgen? Dan is het Blanket-onderzoek wellicht iets voor jou. 

Door betere behandelingen en eerdere opsporing is kanker gelukkig voor steeds meer mensen goed te behandelen. Maar ook na een succesvolle behandeling blijven er soms zorgen over de mogelijke terugkeer van de ziekte. Nadenken over een gezondere leefstijl kan helpend zijn. Maar als je je veel zorgen maakt kan dat een negatieve invloed hebben op het dagelijks leven. Het Helen Dowling Instituut (HDI) biedt online begeleiding om te helpen met deze zorgen om te leren gaan en er minder last van te ervaren. Een praktijkondersteuner uit de huisartsenpraktijk verzorgt deze online begeleiding.

Wat houdt het in?
Met dit onderzoek willen wij in kaart brengen of deze begeleiding werkt en onze zorg verder verbeteren. Wie meedoet aan het onderzoek krijgt kosteloos online begeleiding van een hulpverlener. Deze begeleiding bestaat uit drie tot vijf gesprekken via beveiligd beeldbellen. Daarnaast doorloop je een online programma waarin je ervaringen van lotgenoten tegenkomt en tips en oefeningen krijgt om zelf mee aan de slag te gaan. Verder vul je een aantal keer vragenlijsten in over hoe het met je gaat.

Wie zoeken wij? 
Voor dit onderzoek zoeken we mensen die:

  • Achttien jaar of ouder zijn.
  • Tussen de 3 maanden en 10 jaar geleden succesvol zijn behandeld voor kanker.
  • Last hebben van zorgen over terugkeer van de ziekte en hierbij graag begeleiding willen.

Meedoen of meer weten?
Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Voor eventuele vragen kun je terecht bij onderzoeker Yvonne Luigjes of onderzoeksassistent Rosalie van Woezik van het HDI, via 030 252 4020, yluigjes@hdi.nl of rvanwoezik@hdi.nl.