Jaarlijks krijgen ongeveer 45.000 werknemers de diagnose kanker. Of werknemers worden geconfronteerd met een ziek familielid. Hoe ga je als leidinggevende, HR-manager, bedrijfsarts of collega om met kanker op het werk? Hoe ondersteun je en bevorder je een goede re-integratie? Je leert het tijdens onze gratis online workshop ‘Kanker op de werkvloer’ op vrijdag 4 februari*.

Een werknemer met kanker

Meer dan 50% van de werknemers vindt werken tijdens de ziekte waardevol. Iets minder dan 50% geeft een andere invulling aan werk. Werken tijdens en na kanker kan structuur geven, maar tegelijkertijd confronterend zijn. Klachten als vermoeidheid, gebrek aan concentratie en een verminderd geheugen kunnen op het werk extra lastig zijn. Onderzoek geeft aan dat kankerpatiënten die medisch en sociaal goed worden begeleid, sneller en succesvoller weer gaan werken na hun behandeling. Hierin investeren is dus de moeite waard.

Cijfers over werk en kanker

Inhoud workshop Kanker op de werkvloer

Deelnemers krijgen praktische handvatten voor de omgang met werknemers die met kanker zijn geconfronteerd. Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek nemen de trainers je mee door de verschillende fases van de ziekte, en welke psychologische uitdagingen zich per fase voordoen. Hoe ondersteun je de werknemer in deze fases? Er is aandacht voor de impact van de ziekte, de mogelijke gevoeligheden en de verschillende communicatiestijlen. Er wordt geoefend met situaties uit de praktijk, zodat je na 3,5 uur het geleerde kunt toepassen.

Resultaat van de workshop

Na de workshop heb je inzicht gekregen in de optimale ondersteuning van een werknemer met kanker, of een werknemer die een ziek gezinslid heeft. Je bent bekend met de gevolgen van kanker, zowel op medisch als op psychisch gebied. Ook weet je hoe je jouw communicatie afstemt op de situatie van de werknemer. In het geval van werkhervatting heb je geleerd hoe je een duurzaam herstel en re-integratie in de organisatie bevordert. In de workshop behandelen we niet de inhoud en toepassing van de Wet verbetering Poortwachter.

Helen Dowling Academie

De Helen Dowling Academie werkt met ervaren trainers en put uit jarenlange ervaring in professionele psychologische zorg bij kanker. Bij veel van onze cliënten is werk(hervatting) een belangrijk thema. Als onderdeel van het Helen Dowling Instituut beschikken we over veel expertise op het gebied van de psychische impact van kanker, re-integratie en communicatie bij kanker. Onze trainingen en zorg worden continu verbeterd met resultaten uit de onderzoeken van onze eigen afdeling Wetenschappelijk Onderzoek.

Aanmelden voor workshop Kanker op de Werkvloer

Interesse in deelname aan deze workshop, of wil je eerst meer weten? Stuur een mail naar academie@hdi.nl o.v.v. ‘Workshop Kanker op de Werkvloer’. Vermeld daarbij je naam, bedrijf, functie en telefoonnummer.

*Dit is een online workshop die wij eenmalig gratis aanbieden. Liever een workshop op maat? Neem contact op met Renate Koers voor de mogelijkheden.

Bekijk hier het volledige aanbod van de Helen Dowling Academie.