Voor alle zorgmedewerkers in Nederland: zorg goed voor jezelf en elkaar. Improviseren en aanpakken. Daar zijn jullie dag en nacht mee bezig. Nederland klapt. Dat is mooi. Maar hoe houd je je mentaal en fysiek gezond?

Training Mentaal Fit

Jij doet je werk als zorgprofessional met veel passie en bezieling en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Tegelijkertijd is de werkdruk hoog en vraagt het werken in coronatijd misschien nog wel meer van je dan anders.

De training Mentaal Fit is speciaal voor professionals zoals jij ontwikkeld en ondersteunt je om optimaal te functioneren. Onder begeleiding van zeer ervaren trainers ga je aan de slag met thema’s als energiemanagement, stress, grenzen aangeven, communiceren en samenwerken in team en in organisatie. Een boost voor jezelf, je team en organisatie! Deze training kan je juist nu veel handvatten bieden. Je kunt de training in groepsverband volgen of je inschrijven voor de open training.

 

  1. Wil jij mentaal fit(ter) worden en je inschrijven voor de eerstvolgende training? Vul dan het aanmeldformulier onderaan de pagina in.
  2. Wil jij jouw team of (deel van) organisatie laten trainen? Neem dan contact op met de programmamanager Renate Koers.

 

       

De training Mentaal Fit kort samengevat:

  • Tweedaagse training met 4-6 weken tussen beide dagen. Dit is een bewuste keus want tussentijds gaan deelnemers met thema’s uit de training aan de slag, zowel op het werk als thuis. Elke deelnemer wordt voor die periode gekoppeld aan een andere deelnemer. Zo vormen we buddy’s die elkaar helpen om in de tussenliggende periode ook daadwerkelijk met de geboden stof en de individueel geformuleerde voornemens aan de slag te gaan, een stok achter de deur te zijn en elkaar steun te bieden.
  • De training is tevens te volgen in 7 modules van 2 uur. Er zitten aan beide vormen voordelen. Toch merken we dat de voorkeur vaak uitgaat naar de tweedaagse. Reden hiervoor is dat je tot meer diepgang komt in een dag (ipv 2 uur) en de deelnemers even helemaal uit het dagelijks leven zijn. Het wordt daarnaast als een cadeautje ervaren om een dag met dit thema bezig te zijn.
  • Wij werken met zeer ervaren trainers die veel ervaring hebben met deze doelgroep, daardoor weten wat er speelt en goed in staat zijn om het optimale uit de deelnemers te halen. Een goede mix tussen theorie, interactie en oefenen in de praktijk.
  • De training is geaccrediteerd in verschillende registers en kan voor meer beroepsgroepen worden aangevraagd.
  • Groepstraining? We gaan vooraf om tafel met opdrachtgever om wens/behoefte heel scherp te krijgen. Na afloop evalueren we de training met opdrachtgever en geven we conclusies en aanbevelingen waar jullie verder mee kunnen.
  • De training wordt hoog gewaardeerd door deelnemers. Zo trainden we eerder al verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten van o.a. Diakonessenhuis, St Antonius Ziekenhuis, Meander Medisch Centrum, Tergooi, Prinses Maxima Centrum en UMCU.
  • We bieden aanvullende mogelijkheden mocht daar behoefte aan zijn: we hebben op aanvraag een dag 3 en 4 (training Mentaal Fit 2.0) ontwikkeld. Ook behoort individuele of teamcoaching tot de mogelijkheden. Misschien is één gesprek voldoende, misschien heb je na het eerste gesprek behoefte aan een vervolg. Dit kan 1-op-1 maar ook in groepsverband (groepscoaching). Het is mogelijk om als organisatie een strippenkaart af te nemen met een x aantal ondersteunende gesprekken waar meerdere medewerkers gebruik van kunnen maken. Neem hiervoor contact op met Renate Koers van de Helen Dowling Academie.

Tientallen medewerkers in de zorg gingen jou voor.

“Ik heb meer contact met mijn gevoel en grenzen.” –  “Ik heb meer inzicht gekregen in eigen sterktes en zwaktes, hoe deze in te zetten en ermee om te gaan.” – “Ik voel weer mijn enthousiasme en toewijding.”

Coronaproof

Tijdens de trainingen houden we natuurlijk rekening met de geldende coronamaatregelen: de 1,5 meter afstand, goede ventilatie, handen wassen en er zijn eventueel mondkapjes aanwezig. We hebben een grote trainingsruimte gecreëerd met plek voor meer dan 30 personen. Ook kunnen de trainingen en workshops in overleg online aangeboden worden.