Werk jij in de zorg en heb je te maken met hoge werkdruk? Zet jij de patiënt altijd op de eerste plaats en verlies je jezelf nog wel eens uit het oog? Dan is de training ‘Mentaal fit’ iets voor jou. Deze training van de Helen Dowling Academie biedt zorgprofessionals tools om hun werk blijvend met kwaliteit en inspiratie te kunnen uitvoeren.

Ik schrijf me in

De training ‘Mentaal fit’ incompany volgen?

Voor wie is de training Mentaal fit?

De training is voor zorgprofessionals (artsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, doktersassistenten etc.) vanaf hbo niveau. Je kunt je voor de open training inschrijven (zie data onderaan deze pagina) of de training incompany (groepstraining) volgen.

Wat levert het me op?

Je hebt handvatten om je eigen vitaliteit te bewaken en je bent je bewust van je eigen energieniveau; je bent je bewust van energienemers en knelpunten en in staat om eigen energie effectiever te verdelen. Je kunt anticiperen op lastige situaties en effectief samenwerken in het team. Je zorgt goed voor jezelf in en buiten het werk.

“Ik heb meer contact met mijn gevoel en grenzen.”

 

“Ik heb meer inzicht gekregen in eigen sterktes en zwaktes, hoe deze in te zetten en ermee om te gaan.”

 

“Ik voel weer mijn enthousiasme en toewijding.”

Wat komt aan bod in de training?

Thema’s die aan bod komen zijn; vitaliteit, energiemanagement, omgaan met stress en balans tussen werk en privé. Er is aandacht voor de zorgprofessional zelf, de organisatie en het zorgteam. De training ondersteunt de zorgprofessionals om binnen hun draagkracht optimaal te kunnen functioneren.

Wat mag je van ons verwachten?

We maken gebruik van interactieve en concrete werkvormen en geven inzicht door theorie en praktijkopdrachten. Wij werken met ervaren trainers. Het HDI staat bekend om de kwaliteit die zij levert.