Voor alle zorgmedewerkers in Nederland: zorg goed voor jezelf en elkaar. Improviseren en aanpakken. Daar zijn jullie dag en nacht mee bezig. Nederland klapt. Dat is mooi. Maar hoe houd je je mentaal en fysiek gezond? En hoe houd je het vol nu de druk op de ziekenhuizen en daarmee op jouw inzet als zorgverlener, toeneemt?

1.251.000 zorgmedewerkers in Nederland hebben deze vraag. Daar sta je niet alleen in. Wat kan jij doen om jezelf fysiek en mentaal zo gezond mogelijk te houden? Wat kan jou helpen om te gaan met emotioneel belastende omstandigheden, met werk wat voor een (groot) deel anders is dan voorheen? De Helen Dowling Academie (HDA) is opgezet om mensen zoals jij te helpen mentaal fit te blijven. Ook nu het coronavirus zorgverleners in het hart van hun werk treft. Bekijk hieronder ons aanbod. Je staat er niet alleen voor.

  • Facebookgroep Mentaal Fit (kosteloos)

We hebben per direct de Facebookgroep Mentaal Fit opgezet. Hier geven onze trainers tips en adviezen om zo fit mogelijk te blijven in tijden van corona. Hier kun je ook andere medewerkers in de zorg ontmoeten, met wie je ervaringen en tips kunt uitwisselen: van hr-managers tot verpleegkundigen en artsen van verschillende ziekenhuizen. Meld je hiervoor aan! Onze trainers staan er voor je klaar.

  • Ondersteunende gesprekken 1-op-1 of in groepsverband

We kunnen als dat nodig is snel een online coachingsgesprek met één van onze trainers voor je organiseren. Zij kijken samen met jou hoe jij als zorgmedewerker het beste ‘overeind’ blijft. Onze trainers en coaches kennen het werk in de zorg. Zij kunnen je praktische tips geven hoe je een zo goed mogelijke balans kan houden in je werk. Zij weten wat het met zorgverleners doet als je in een crisissituatie moet werken.

Misschien is één gesprek voldoende, misschien heb je na het eerste gesprek behoefte aan een vervolg. Dit kan 1-op-1 maar ook in groepsverband (groepscoaching). Het is mogelijk om als organisatie een strippenkaart af te nemen met een x aantal ondersteunende gesprekken waar meerdere medewerkers gebruik van kunnen maken. Neem hiervoor contact op met Renate Koers van de Helen Dowling Academie.

Mocht je door wat je nu meemaakt mentaal zo overbelast raken dat je posttraumatische stressklachten krijgt staan onze therapeuten klaar zodat je met spoed met een traumabehandeling kan beginnen (daarvoor heb je een verwijzing naar onze GGZ-poot van de medisch of verpleegkundig specialist, bedrijfsarts of huisarts nodig).

  • Training Mentaal Fit

De HDA biedt al een aantal jaar de tweedaagse training ‘Mentaal Fit’ aan. Deze is door ons zelf ontwikkeld op basis van onze 32-jarige ervaringen met kankerpatiënten en zorgverleners. De training is speciaal voor zorgprofessionals. Centrale thema’s zijn vitaliteit, energiemanagement, omgaan met stress en balans tussen werk en privé. Er is aandacht voor jou, je organisatie en je zorgteam. De training ondersteunt je om binnen je draagkracht optimaal te kunnen functioneren. Deze training kan je juist nu veel handvatten bieden.
Je kunt de training in groepsverband volgen of je inschrijven voor de open training. In verband met de coronacrisis, kun je nu ook online aan deze training deelnemen.

Tientallen medewerkers in de zorg gingen jou voor:

“Ik heb meer contact met mijn gevoel en grenzen.”

 

“Ik heb meer inzicht gekregen in eigen sterktes en zwaktes, hoe deze in te zetten en ermee om te gaan.”

 

“Ik voel weer mijn enthousiasme en toewijding.”