Organisaties die het beste uit hun mensen en hun teams willen halen zijn bij de Helen Dowling Academie aan het juiste adres. Centraal in onze trainingen staat eigen regie in leven en werk. Er is veel aandacht voor energiemanagement, persoonlijke effectiviteit, het bewaken van grenzen, communiceren in teams, omgaan met stress en het realiseren van persoonlijk doelen in relatie tot organisatiedoelen. Ook hebben we speciaal aanbod voor zorgprofessionals in tijden van het coronavirus.

Voor de gedreven zorgprofessional

Training Mentaal Fit

Een training aan zorgprofessionals om hun werk blijvend met kwaliteit en inspiratie te kunnen uitvoeren en uitval te voorkomen. Centrale thema’s zijn vitaliteit, energiemanagement, omgaan met stress en balans tussen werk en privé. Want werken in de zorg is veeleisend. Lees meer over de training Mentaal fit.

Voor de gedreven werknemer

Training Energiemanagement

Een training aan werknemers met veel aandacht voor energiemanagement. Door de training krijgen werknemers meer kennis over hun energieniveau en kunnen ze op een andere manier hun energie verdelen. Dit leidt tot vitalere werknemers en het voorkomen van uitval. Lees meer over de training Energiemanagement.

Verzuim

Per jaar zijn er steeds meer werkenden die onder hoge druk functioneren in steeds veranderende organisaties met meer prikkels. Ruim 40% van de mensen die zich ziek melden hebben psychische klachten. De kosten van dit verzuim lopen jaarlijks op tot € 2,7 miljard. Gezonde en vitale werknemers zouden zo’n 15% tot 20% productiever zijn (FD 17 maart 2018). Optimaal werken en leven vraagt in deze tijd andere vaardigheden van werkenden. In snel veranderende organisaties zijn andere samenwerkingsvormen en strategieën nodig.

Werken met een missie

Het Helen Dowling Instituut (HDI) is in 1988 opgericht en uitgegroeid tot een professionele GGZ-instelling gespecialiseerd in psycho-oncologie. Wij zijn het oudste en grootste instituut op dit gebied.

Onze missie: mensen met kanker en hun naasten de regie over hun leven, daar waar mogelijk, terug te geven. Dit doen we met de best bewezen psychologische behandeling, het verrichten van toegepast wetenschappelijk onderzoek en het trainen van professionals werkzaam binnen de oncologie. Met de oprichting van de Helen Dowling Academie wordt het trainingsaanbod verder ontwikkeld en uitgebreid. Het HDI is ervaren in het werken met mensen in de meest zware omstandigheden: namelijk leven met de diagnose kanker. Met de Helen Dowling Academie maakt het HDI haar expertise op het gebied van energiemanagement, veerkracht en vitaliteit ook voor mensen zónder kanker toegankelijk.

Het HDI biedt ook bij- en nascholing aan professionals in de oncologie. Bekijk hier ons aanbod.