26 juni, 2019

Bij het Helen Dowling Instituut (HDI) werk je niet zomaar. Jij wilt van betekenis zijn voor mensen die getroffen zijn door kanker, en gelooft dat professionele en persoonlijke psychologische zorg mensen overeind kan helpen in een moeilijke periode.

Ben jij een behandelaar voor wie therapie meer is dan een behandelrichtlijn en protocol? Die het aankan om met ernstig somatisch zieke mensen te werken en dit met hart en ziel wil doen? Én die wil werken in een enthousiast en betrokken team? Dan is dit jouw baan!

Patiëntenzorg bij het HDI

Wij richten ons op de diagnose en behandeling van psychologische problemen bij kanker. Dit doen we door het aanbieden van individuele-, gezins-, relatie- en groepstherapie. Daarbij stimuleren we onze cliënten in het actief zorg dragen voor het ontwikkelen van zelfmanagement ten aanzien van hun ziekte. Onze doelgroep bestaat uit mensen met kanker en hun naasten. Dit kunnen zowel volwassenen als kinderen zijn. Daarnaast zien wij – in mindere mate – mensen met COPD, ALS en andere levensbedreigende ziektes.

Vacature GZ-psycholoog en/of Psychotherapeut

Wij vragen iemand die:

  • beschikt over een BIG-registratie als GZ-psycholoog;
  • in staat is om complexe behandelingen in de specialistische GGZ uit te voeren;
  • ervaring heeft als psycholoog in de psycho-oncologie of een medische setting, dan wel bereid is om zich hierin bij te scholen;
  • enthousiast en zelfstandig is in zijn of haar contacten met cliënten, collega’s en organisaties;
  • bereid is om zich ongeveer twee keer per jaar belangeloos in te zetten voor het HDI.

Over het HDI

Het Helen Dowling Instituut is een toonaangevende GGZ-instelling en gespecialiseerd in psychologische zorg bij kanker. Met persoonlijke zorg, wetenschappelijk onderzoek en scholing maken we ons sterk voor een betere kwaliteit van leven bij kanker. Zorg die het verschil maakt, maar niet vanzelfsprekend is. Daarom is het HDI ook een goed doel. Wij hebben als missie mensen met kanker en hun naasten de regie over hun leven, daar waar mogelijk, terug te geven. Dit doen we door de best bewezen psychologische behandeling, het verrichten van toegepast wetenschappelijk onderzoek en het trainen van professionals vanuit de HDI Academie. Het HDI bestaat sinds 1988 en is het oudste en grootste instituut op dit gebied in Nederland. Jaarlijks zien we ruim 2.300 cliënten. Het HDI is volop in ontwikkeling, onze ambitie is een landelijke dekking van ons zorgaanbod.

Salaris en arbeidsvoorwaarden

Het gaat om een aanstelling van 24 tot 32 uur in Bilthoven. Startdatum: bij voorkeur zo spoedig mogelijk. Het salaris is conform de cao GGZ en afhankelijk van leeftijd en werkervaring. In eerste instantie wordt een tijdelijke arbeidsovereenkomst aangegaan voor een jaar, daarna behoort verlenging tot de mogelijkheden. De werkdagen zijn in overleg.

Procedure en meer informatie

Voel je je aangesproken door deze beschrijving en wil je een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling en zorg voor mensen met kanker en hun naasten? Aarzel niet en stuur jouw cv en motivatie Stella van der Maat (HR-manager) via svandermaat@hdi.nl onder vermelding van ‘Sollicitatie GZ-psycholoog/psychotherapeut’. Voor meer informatie kun je contact met haar opnemen via 030-2524020.