18 februari, 2019

Ben jij die behandelaar voor wie therapie meer is dan een behandelrichtlijn en een protocol? Ben jij iemand die het aankan om met ernstig somatisch zieke mensen te werken en doe je dit met hart en ziel? Wil je werken in een kleine overzichtelijke organisatie met een goede balans tussen de menselijke maat en de regelgeving? Dan verwelkomen we je graag als onze nieuwe collega! Bij voorkeur heb jij ervaring in de psycho-oncologie of een medische setting. Zo niet, dan ben je bereid je hierin bij te scholen. Als jij het liefst werkt in een omgeving, waar meebouwen aan de organisatie ook het ontwikkelen van jezelf is, dan ben je als GZ-psycholoog bij het Helen Dowling Instituut aan het goede adres.

Wij zijn het Helen Dowling Instituut

Het Helen Dowling Instituut is een kleinschalige ggz-instelling die psychologische zorg biedt aan mensen met kanker en hun naasten. Wij bieden zowel basis- als specialistische ggz op 2 hoofdlocaties (in Bilthoven en Arnhem) en zijn regionaal vertegenwoordigd in Utrecht en Nijmegen.  Wij hebben als missie mensen met kanker en hun naasten de regie over hun leven, daar waar mogelijk, terug te geven. Dit doen we door de best bewezen psychologische behandeling, het verrichten van toegepast wetenschappelijk onderzoek en het trainen van professionals vanuit de HDI Academie. Het HDI bestaat sinds 1988 en is het oudste en grootste instituut op dit gebied in Nederland. Jaarlijks zien we ruim 2.300 cliënten. Het HDI is volop in ontwikkeling, onze ambitie is een landelijke dekking van ons zorgaanbod.

Wat doen wij? 

Wij richten ons op de diagnose en de behandeling van psychologische problemen bij kanker. Dit doen we door het aanbieden van individuele-, gezins-, relatie- en groepstherapie. Daarbij stimuleren we onze cliënten in het actief zorg dragen voor het ontwikkelen van zelfmanagement ten aanzien van hun ziekte. Onze doelgroep bestaat uit mensen met kanker en hun naasten. Dit kunnen zowel volwassenen als kinderen zijn. Daarnaast zien wij in enige mate mensen met COPD, ALS en andere levensbedreigende ziektes.

Wat neem jij mee?

  • Je bent een BIG-geregistreerd GZ-psycholoog.
  • Bij voorkeur heb je ervaring in de psycho-oncologie of een medische setting. Zo niet, dan ben je bereid je hierin bij te scholen.
  • Je bent enthousiast en zelfstandig in je contacten met de cliënten, collega’s en organisatie.
  • Je bent in je vrije tijd ongeveer 2 x per jaar bereid om je belangeloos in te zetten voor het HDI.

Wat krijg je er voor terug?

Het gaat om een aanstelling van 32 uur in Bilthoven. Startdatum is januari/februari 2020. In eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor een jaar, maar met uitzicht op een vaste aanstelling. Salariëring is vergelijkbaar met de CAO GGZ (schaal 65) en ligt afhankelijk van je achtergrond en ervaringsjaren, tussen € 3.935 en € 5.280 op fulltime basis (36 uur p/w). De werktijden zijn in overleg.

Spreekt dit jou aan?

Voel je je aangesproken door deze beschrijving en wil je een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling en zorg voor mensen met kanker en hun naasten? Aarzel niet en stuur ons vandaag je cv en motivatie o.v.v. GZ-Psycholoog Bilthoven naar svandermaat@hdi.nl. Binnen 7 werkdagen laat Stella je weten of je uitgenodigd wordt voor een persoonlijk gesprek. Sollicitaties zonder motivatie worden niet in behandeling genomen. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Voor meer informatie over de vacatures kan je contact opnemen via telefoonnummer 030 252 40 20 met Stella van der Maat, P&O-adviseur.