30 april, 2019

Bij het Helen Dowling Instituut (HDI) werk je niet zomaar. Jij wilt van betekenis zijn voor mensen die getroffen zijn door kanker, en gelooft dat professionele en persoonlijke psychologische zorg mensen overeind kan helpen in een moeilijke periode. Als relatie- en eventmanager bij het HDI zorg je er mede voor dat kankerpatiënten en hun naasten op deze zorg kunnen blijven rekenen.

Het Helen Dowling Instituut is een toonaangevende GGZ-instelling en gespecialiseerd in psychologische zorg bij kanker. Met persoonlijke zorg, wetenschappelijk onderzoek en scholing maken we ons sterk voor een betere kwaliteit van leven bij kanker. Zorg die het verschil maakt, maar niet vanzelf­sprekend is. Daarom is het HDI ook een goed doel.

Wat ga je doen als relatie- en eventmanager?

Een groot deel van onze inkomsten als goed doel halen wij uit de organisatie van fondsenwervende evenementen. In 2018 hebben we de eerste editie van het benefietdiner ‘Aan tafel met het HDI’ georganiseerd. Aan jou de uitdagende taak om dit evenement in 2019 een vervolg te geven. Met een ijzersterk programma, goede veilingstukken en natuurlijk een volle zaal. Daarnaast zet je samen met je collega’s van Communicatie & Fondsenwerving andere evenementen neer, zoals golftoernooien en de Dam tot Damloop. Bekijk een overzicht op onze fondsenwervende site www.heldenvanhdi.nl.  We vragen ook een strategische blik van jou: je denkt na over de ontwikkeling van de fondsenwervingsstrategie en de uitvoering daarvan. We zijn benieuwd naar jouw ideeën over het binden en behouden van bedrijven, clubs, donateurs en andere relaties.

Hoofdwerkzaamheden

 • Organiseren van fondsenwervende activiteiten (benefietdiner, golftoernooi, sportevents etc.)
 • Het onderhouden en uitbouwen van bestaande relaties (het HDI heeft de afgelopen 31 jaar een belangrijk netwerk opgebouwd)
 • Het leggen van contacten met bedrijven, verenigingen, serviceclubs en stichtingen om deze te interesseren voor het HDI
 • Uitbreiden van het aantal donateurs
 • Het begeleiden van fondsenwervende acties van derden
 • Opstellen en/of redigeren van wervende en informatieve teksten voor uiteenlopende communicatie-uitingen (folders, brochures, advertenties, website, nieuwsbrieven, persberichten e.d.)

Wie ben jij?

Wij zoeken een enthousiaste collega die een ster is in organiseren en een goed gevoel heeft voor relatiemanagement. Je weet mensen in alle lagen van onze maatschappij te enthousiasmeren en te overtuigen. Een goed gevoel voor marketing en analytisch financieel denkvermogen komen van pas bij het vormen van de fondsenwervingsstrategie. Ervaring bij commerciële instellingen (sales) en een (zakelijk) netwerk in de regio Bilthoven/ Arnhem is een pre. Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau en beschikt over aantoonbare relevante werkervaring (minimaal 3 jaar). Bovendien herken je jezelf in de volgende persoonlijke eigenschappen:

 • netwerker
 • initiatiefrijk (proactief/daadkrachtig)
 • klant- en resultaatgericht
 • communicatief sterk (in woord en geschrift)
 • representatief
 • stressbestendig

Wat bieden wij?

Wij bieden een ontzettend leuke en afwisselende functie (24 uur per week) waarbij je kunt rekenen op een prettige werksfeer in een kleine informele organisatie van professionals. Als relatie- en eventmanager ben je onderdeel van een team jonge mensen met een manager, twee medewerkers en stagiaire(s). Iedereen binnen het HDI werkt op zijn eigen manier mee aan hetzelfde doel: mensen met kanker en hun naasten de regie over hun leven teruggeven.

Je werkplek is in Bilthoven. Het salaris is marktconform en afhankelijk van leeftijd en werkervaring. In eerste instantie wordt een tijdelijke arbeidsovereenkomst aangegaan voor een jaar, daarna behoort verlenging tot de mogelijkheden. 

Ben je enthousiast geworden?

Klinkt deze functie als muziek in je oren, en wil je graag kennismaken? Stuur je gemotiveerde mail met curriculum vitae en salariswens naar communicatie@hdi.nl onder vermelding van “Vacature relatie- en eventmanager”. Je ontvangt binnen 3 dagen een bevestiging. Als je meer wilt weten over de functie kun je contact opnemen met Renate Koers, hoofd Communicatie & Fondsenwerving, via 030-2525030.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.