12 december, 2018

Voor het tweede jaar op rij heeft het Helen Dowling Instituut (HDI) een ‘Gouden Randje’ ontvangen van Stichting Kwaliteit in Basis GGZ (KiBG). Het Gouden Randje is een erkenning voor onze inspanningen om ervaringen van cliënten te verzamelen en te gebruiken om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Het Gouden Randje

Stichting KiBG wil koplopers binnen het Keurmerk Basis GGZ belonen. Daarom reiken ze elk jaar Gouden Randjes uit aan de Keurmerkdragers die veel energie steken in het meten van cliëntervaringen, en deze benutten om het zorgproces te verbeteren. Ook worden de winnaars van het Gouden Randje bovengemiddeld positief beoordeeld. Adjunct-directeur Anette Pet: “We zijn ontzettend trots dat het HDI weer een Gouden Randje heeft mogen ontvangen. Het motiveert ons om onze cliënt voorop te blijven stellen en onze zorg met aandacht en hoge kwaliteit te bieden. Als je geconfronteerd wordt met kanker, verdien je naar onze mening niet minder dan de best mogelijke psychologische zorg.”

Waardering van cliënten

Voor het toekennen van het Gouden Randje is gekeken naar de cliëntenwaarderingen en aanbevelingen op de onafhankelijke website Zorgkaart Nederland. Op deze website geven cliënten van het HDI anoniem hun mening over de zorg die ze hebben ontvangen. Gemiddeld ontvangen we van onze cliënten een 9 als cijfer. Daarnaast heeft Stichting KiBG gekeken naar de resultaten van onze zelfevaluatie 2018 en de openbare (CQ) gegevens op Zorginzicht (Zorginstituut Nederland).