5 december, 2018

Het Helen Dowling Instituut (HDI) verwelkomt per 1 januari 2019 twee nieuwe leden voor de Raad van Toezicht. Het gaat om Ginel van Weering en Michiel van Roozendaal.

Ginel van Weering is bestuurder van Naviva Kraamzorg en bekleedde daarvoor verschillende functies in het bedrijfsleven, waaronder PostNL, Start People Nederland en Amsterdam RAI. Ook was zij betrokken bij de oprichting van stichting Pink Ribbon en bestuurslid van de Borstkankervereniging Nederland. Michiel van Roozendaal heeft meer dan 25 jaar ervaring bij Unilever en de NS en is momenteel voorzitter van de raad van bestuur bij Rivas Zorggroep. Van Roozendaal is beoogd voorzitter om in de loop van 2019 de huidig voorzitter Jan Dekker op te volgen.

Jan Dekker, voorzitter: “Ik heb het volste vertrouwen in deze twee nieuwe leden. Ze zijn scherp, snel en vernieuwend en kennen de gezondheidszorg. Marc van Gelder treedt terug per 1 januari 2019 en wordt opgevolgd door Ginel van Weering. We hebben grote waardering voor Marc’s inzet en kundige bijdrage.”