9 februari, 2018

Vandaag, 9 februari 2018, is het precies dertig jaar geleden dat Marco de Vries het Helen Dowling Instituut (HDI) oprichtte. Wat begon als klein onderzoeksinstituut, is uitgegroeid tot een professionele GGZ instelling die aan ruim 2.600 mensen per jaar psychologische zorg bij kanker biedt.

Vanmorgen waren directeur Hanneke Haanraadts en Marvin de Vos (lid Cliëntenraad HDI) te horen op Radio M van RTV Utrecht. Lees hier meer over het item.

Lease-auto geschonken door Way2Drive

Later die ochtend werd er een Volkswagen Up afgeleverd, die Way2Drive de komende 3 jaar als leaseauto aan het HDI aanbiedt. Het HDI is hier geweldig blij mee, want op deze manier worden huisbezoeken bij cliënten die te ziek zijn om te komen gemakkelijker gemaakt.

Uitreiking HDI Award

Einde van dag stonden we, onder leiding van presentatrice Daphne Lammers, met collega’s, vrijwilligers en relaties stil bij het jubileum. Er werd voor de allereerste keer de HDI Award uitgereikt, die in het leven is geroepen om een persoon of organisatie te bedanken die zich buitengewoon voor het HDI inzet. De award ging naar scholengemeenschap De Werkplaats. De werkers (leerlingen) zetten zich al jaren in voor het HDI door allerlei acties te organiseren. Echte helden. En dat is ook direct het thema van dit jubileumjaar: Helden.

Werkplaats jubileum

Jubileumthema: Helden van HDI

Vandaag lanceerde het HDI de nieuwe website, www.heldenvanhdi.nl. Een platform waarop alle vormen van steun aan het HDI staan genoemd. Zo ook de spaarpot-estafette, die vandaag van start ging. De helden van het HDI, allen gefotografeerd met een groene sjaal, spelen een belangrijke rol op deze website. Wil je meer weten over de activiteiten van het HDI in het kader van het jubileumjaar of wil je in actie komen? Ga dan snel naar deze website.