9 april, 2018

Een volle zaal donateurs, vrijwilligers en sponsors van het HDI genoot zondag 8 april van het Heldenconcert. De aanwezigen, allen ‘helden van HDI’, werden bedankt voor hun steun met een exclusief klassiek concert uitgevoerd door het HKU Utrechts Conservatorium.

Ruim tweehonderd aanwezigen werden getrakteerd op een afwisselende muzikale middag bij het HKU Utrechts Conservatorium. Getalenteerde studenten speelden diverse stukken uit het oude en hedendaagse repertoire onder de ervaren leiding van het Bellamy Quartet. Dit viertal wordt gevormd door docenten Chris Duindam, Elisabeth Perry, Richard Wolfe en Timora Rosler. In het programma van anderhalf uur werden stukken van Bartholdy, Hindemith, Warlock, Pärt en Britten gespeeld.

Helden van HDI

Tijdens het concert ontvingen alle aanwezigen een groene sjaal met de opdruk ‘Held van HDI’. Want alleen met de hulp van donateurs, sponsors en vrijwilligers kan het HDI mensen helpen om kanker emotioneel te verwerken. Ter herinnering aan deze bijzondere middag werd een groepsfoto gemaakt samen met de muzikanten van het conservatorium.

Samenwerking HKU en HDI

In 2007 werd het eerste contact gelegd tussen het HDI en HKU Utrechts Conservatorium. Het HDI is vernoemd naar de beroemde violiste Helen Dowling, die overleed aan longkanker. Een samenwerking met het conservatorium met vele getalenteerde musici was daarom een logische stap. Dit jaar werd alweer het elfde concert uitgevoerd voor de helden van het HDI. Elk jaar kunnen zij genieten van optredens van jonge muzikale talenten. Voor de studenten is het concert een mooie gelegenheid om voor een groot publiek te spelen. Het Heldenconcert werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door het Elise Mathilde Fonds, Van Klaveren Bloemen en Rainbow Color Copy Soest.

Bekijk de foto’s van het Heldenconcert 2018.

Wil jij er volgend jaar bij zijn? Word ook Held van het HDI met een bijdrage van minimaal € 50 per jaar en ontvang een uitnodiging voor de volgende editie.