30 september, 2018

Met ingang van maandag 1 oktober wordt Anette Pet benoemd tot adjunct directeur van het Helen Dowling Instituut. Samen met algemeen directeur Hanneke Haanraadts vormt zij het directieteam van dit instituut dat psychologische zorg bij kanker biedt.

Anette Pet werkt sinds het jaar 2000 bij het HDI, als klinisch psycholoog en psychotherapeut en als hoofd Patiëntenzorg. Daarnaast neemt zij deel aan verschillende landelijke werkgroepen en platforms in het werkveld van de psycho-oncologie. De afgelopen 17 jaar heeft zij mede vorm gegeven aan de groei en ontwikkeling van de psychologische zorg bij kanker in Nederland. Zij zal dit blijven doen met groot enthousiasme en betrokkenheid, zowel als bestuurslid van de NVPO als adjunct directeur van het HDI.

“Met de aanstelling van Anette Pet als adjunct directeur is ook de inhoudelijke vertegenwoordiging van het HDI extern geborgd. Wij zijn dan ook enorm blij dat Anette deze functie wil vervullen”, zegt Hanneke Haanraadts.

Over het HDI

Het HDI biedt professionele psychologische zorg, verricht wetenschappelijk onderzoek en biedt deskundigheidsbevordering en trainingen vanuit de HDI Academie. Al onze activiteiten zijn erop gericht mensen en hun naasten te helpen de ziekte kanker emotioneel te verwerken. Het HDI is het oudste en grootste instituut in Nederland op het gebied van de psycho-oncologie en bestaat dit jaar 30 jaar.