23 september, 2018

Afgelopen weekend werd er voor het eerst hardgelopen én gewandeld voor het HDI tijdens het Dam tot Dam weekend. Wandelaars en hardlopers zetten zich in om geld op te halen voor psychologische zorg bij kanker. De Dam tot Dam wandeltocht en de Dam tot Damloop leverden een prachtig bedrag van € 13.473 op.

Persoonlijke motivatie

De deelnemers hadden ieder hun eigen motivatie om te wandelen of rennen voor het HDI. Sommigen liepen voor een dierbare die getroffen is door kanker, anderen waren zelf ziek geweest. Eén van de lopers is Mika, die haar moeder aan borstkanker verloor eind 2017. “Het HDI heeft mij en mijn ouders enorm geholpen in de afgelopen jaren. Ik zat met mezelf in de knoop. Met mijn psycholoog bij het HDI kon en kan ik praten, ook over zaken die ik niet met mijn pa wil bespreken.” Mika liep de Dam tot Damloop op de hardloopschoenen van haar moeder Angelique  om haar te eren. Ondanks een flinke blessure bereikte Mika de finish na 16.1 kilometer hardlopen. Naast individuele lopers deed ook een bedrijventeam mee van consultancybureau Sustainalize.

Onmisbare steun

De opbrengst van de Dam tot Damloop 2018 is zeer welkom voor het HDI, dat inmiddels ruim 2.300 cliënten helpt. De psychologische zorg van het HDI wordt vergoed vanuit de basisverzekering, maar de bijdragen van zorgverzekeraars zijn onvoldoende om financieel overeind te blijven. Lees meer over het HDI als goed doel en waarom financiële steun zo belangrijk is op www.heldenvanhdi.nl.