18 december, 2017

Het team Communicatie & Fondsenwerving van het Helen Dowling Instituut (HDI) zoekt versterking! Per direct is er plek voor een ondernemende fondsenwerver voor 24 uur in de week.

De functie

In 2018 bestaat het HDI 30 jaar. We grijpen dit jubileumjaar aan om extra naamsbekendheid te creëren en gelden te werven. Er staat een kick-off gepland, de lancering van een nieuw netwerk, verschillende sportevenementen (golftoernooi, Dam tot Damloop, Vierdaagse) en een jubileumevent aan het einde van het jaar. Naast deze activiteiten ben je verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de fondsenwervingsstrategie en de uitvoering daarvan. Je denkt na over het vraagstuk hoe we meer donateurs aan ons kunnen binden, onderhoudt de relaties met ons netwerk en boort nieuwe contacten aan. Ook gaat de directeur regelmatig met je op pad.

Hoofdwerkzaamheden

 • Organiseren van fondsenwervende activiteiten (jubileumevent, golftoernooi, sportevents etc.)
 • Doorontwikkelen van fondsenwervende campagnes
 • Het onderhouden en uitbouwen van bestaande relaties (het HDI heeft de afgelopen 30 jaar een belangrijk netwerk opgebouwd)
 • Het leggen van contacten met bedrijven, verenigingen, serviceclubs en stichtingen om deze te interesseren voor het HDI
 • Doorontwikkelen fondsenwervingsbeleid
 • Vergroten van het donateursbestand
 • Het begeleiden van fondsenwervende acties van derden
 • Het opstellen en indienen van projectaanvragen bij vermogensfondsen
 • Opstellen en/of redigeren van wervende en informatieve teksten voor uiteenlopende communicatie-uitingen (folders, brochures, advertenties, website, nieuwsbrieven, persberichten e.d.)

Profiel

Wij zoeken een duizendpoot op het gebied van fondsenwerving. Je werkt zelfstandig en voelt je verantwoordelijk. Je beweegt jezelf eenvoudig in alle lagen van onze maatschappij en weet te enthousiasmeren en te overtuigen. Je bent een organisatietalent, hebt een analytisch financieel denkvermogen en gevoel voor marketing. Ook ben je gezichtsbepalend op het gebied van relaties leggen. Wanneer je ervaring bij commerciële instellingen (sales) hebt en beschikt over een (zakelijk) netwerk in de regio Bilthoven/ Arnhem is dat een pre. Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en beschikt over aantoonbare relevante werkervaring. Je bent bestand tegen werk- en tijdsdruk en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Bovendien kun je aantonen dat de volgende persoonlijke eigenschappen op jou van toepassing zijn:

 • netwerker
 • initiatiefrijk (proactief/slagkracht)
 • klant- en resultaatgericht
 • communicatief sterk (in woord en geschrift)
 • representatief

Wij bieden

Wij bieden een ontzettend leuke en afwisselende functie (24 uur per week) waarbij je kunt rekenen op een prettige werksfeer in een kleine informele organisatie van professionals. Je doet zinvol werk en maakt deel uit van de afdeling Communicatie & Fondsenwerving van het Helen Dowling Instituut. Deze afdeling bestaat uit de manager, twee medewerkers en stagiaire(s).

Je werkplek is in Bilthoven. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en werkervaring en bedraagt maximaal € 3.750,- bruto per maand bij een fulltime (36 uur) dienstverband. In eerste instantie wordt een tijdelijke arbeidsovereenkomst aangegaan voor een jaar, daarna behoort verlenging tot de mogelijkheden.

Sollicitatie en informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Renate Koers, manager Communicatie & Fondsenwerving Helen Dowling Instituut, via 030-2525030. Stuur je gemotiveerde mail met curriculum vitae vóór 22 januari 2018 naar communicatie@hdi.nl onder vermelding van “vacature fondsenwerver”. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 23 januari en vrijdag 26 januari 2018.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.