26 september, 2017

Ruim 100 golfers speelden 25 september op de Noordwijkse Golfclub voor het HDI. Deze zevende editie van het HDI Charity Golftoernooi leverde een recordbedrag van € 62.500 op. De opbrengst komt geheel ten goede aan psychologische zorg aan kankerpatiënten en hun naasten.

Organisatoren van het toernooi zijn de ondernemers Kevin de Kroon (De Kroon Facilitaire Diensten), Marco ten Berge (Ten Events) en golfprofessional Ronald van Meeteren (Van Meeteren Golf). Zij zetten zich elk jaar belangeloos in om een professioneel toernooi neer te zetten voor het goede doel.

Golfen voor het HDI

De diagnose kanker heeft niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk enorme impact. Zowel op de zieke als op naasten zoals partner en kinderen. Als het mensen niet lukt om zelfstandig of met reguliere hulp overeind te blijven, kunnen ze terecht bij het HDI voor psychologische zorg. Zonder hulp van bedrijven, donateurs en sponsoren kan het HDI haar belangrijke werk niet voortzetten. De opbrengst van het toernooi is daarom van vitaal belang voor het instituut in Bilthoven, Arnhem en Groesbeek.

Winnaar

Het toernooi werd na een spannende strijd gewonnen door de flight van Kosterman Hypotheken. Daarnaast werden ook prijzen gewonnen met diverse spelelementen.

Golfen, spelen en winnen

Na de ronde op de baan werden deelnemers ontvangen in het clubhuis met een borrel en diner. Tijdens het diner gingen bijna 20 veilingkavels onder de hamer, waarvan enkelen spontaan tijdens de avond werden aangeboden door deelnemers. Er werd gul geboden op de prachtige kavels, zoals vakanties, kunstwerken en golfarrangementen.

Hoofdsponsors

Hoofdsponsors van het HDI Charity Golftoernooi zijn De Kroon Facilitaire Diensten, Ten Events, Van Meeteren Golf, Kick Vormgeving & Media, GolfCenter en de Noordwijkse Golfclub. Daarnaast stelden vele sponsors en tientallen bedrijven veilingstukken en loterijprijzen beschikbaar.