18 september, 2017

Vijftig deelnemers liepen afgelopen zondag de Dam tot Damloop voor het Helen Dowling Instituut (HDI). Met hun deelname aan het hardloopevenement zamelden ze €26.731,- in voor psychologische zorg bij kanker. Een enorme prestatie van de deelnemers, die ieder een persoonlijke motivatie hadden om te lopen voor dit goede doel.

Dennis (21) kreeg een jaar geleden de diagnose teelbalkanker, waarvan hij gelukkig lichamelijk snel herstelde. “Vooral op mentaal gebied bleven de gevolgen van de ziekte merkbaar. Het HDI hielp me individueel en in groepsverband om te leren omgaan met de ziekte en de gevolgen ervan. Het lopen van de Dam tot Damloop was voor mij het einde van een emotionele periode.” Dennis en de overige deelnemers liepen mee om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen die getroffen zijn door kanker professionele hulp krijgen. Jaarlijks helpt het HDI ruim 2.100 mensen vanuit vestigingen in Bilthoven, Arnhem en Groesbeek.

Lopen voor psychologische zorg bij kanker

De vijftig lopers haalden samen een recordbedrag van € 26.731 op aan donaties van vrienden, familie, kennissen en collega’s. “Onze therapeut bij het HDI heeft mijn moeder en mij steun geboden na het overlijden van mijn vader, en het lijden daardoor iets dragelijker gemaakt”, vertelt Gwendolynn (25). “Ik gun de hulp van het HDI aan iedereen die in een soortgelijke situatie zit of ooit komt te zitten. Daarom wilde ik graag geld ophalen voor het instituut.”

Onmisbare steun

De opbrengst van de Dam tot Damloop is zeer welkom voor het HDI, dat voor haar voortbestaan deels afhankelijk is van fondsenwerving. Hoewel de zorg van het instituut vergoed wordt vanuit de basisverzekering, zijn de tarieven van de zorgverzekeraars niet toereikend om alle kosten te dekken. “Gelukkig mogen we rekenen op de steun van mensen die ons een warm hart toedragen, zoals de Dam tot Damlopers”, aldus Renate Koers, manager communicatie en fondsenwerving van het HDI.

Dam tot Damloop

Ook in 2018 vergeeft het HDI startbewijzen voor de Dam tot Damloop in ruil voor het werven van donaties. Geïnteresseerden kunnen zich melden via hardlopen@hdi.nl. Kijk voor meer informatie op de pagina van de Dam tot Damloop 2018.

Dennis (21) werd bij de finish van de Dam tot Damloop onthaald door HDI therapeut Michèle, die hem hielp om te leren gaan met de emotionele gevolgen van kanker.

Meer foto’s zijn te bekijken op onze Facebookpagina.