4 augustus, 2016

Op 1 maart dit jaar startte Wim van Miltenburg (68) uit IJsselstein een wandeltocht van de Noordzee naar de Zwarte Zee. Na een reis van 4300 kilometer door 10 landen is hij weer terug in Nederland. Met zijn uitzonderlijke prestatie haalde Wim ruim 10.000 euro op voor het Helen Dowling Instituut (HDI), dat psychologische zorg bij kanker biedt.

Een rugzak vol ervaringen

Tevreden kijkt Wim terug op de afgelopen vijf maanden. “Het is een prachtige reis geweest, met vele mooie ontmoetingen en ontroerende verhalen.” De wandelaar werd verrast door de gastvrijheid en behulpzaamheid van de lokale bevolking, en ontroerd door persoonlijke verhalen rondom kanker. “De ziekte kent natuurlijk geen grenzen, overal ter wereld krijgen mensen ermee te maken.”

Ups en downs

Een tocht van duizenden kilometers kent natuurlijk ook zijn moeilijkere momenten. “In al die tijd ben ik twee andere wandelaars tegengekomen, dan denk je weleens ‘ben ik nou de enige idioot?’ En soms zat ik er fysiek en mentaal zwaar doorheen. Kwam ik gelukkig wel een Zwitser tegen die er net zo aan toe was. Met hem ben ik tien dagen opgelopen.”

Persoonlijke motivatie

Naast een schat aan ervaringen keert Wim terug met meer dan 8.500 euro voor het Helen Dowling Instituut. Een persoonlijke motivatie voor Wim: “Ik ken vele mensen in mijn omgeving die getroffen zijn door de vreselijke ziekte. De diagnose zet je wereld op zijn kop, als patiënt én als naaste. Het HDI heeft niet alleen oog voor de kankerpatiënt, maar ook voor zijn of haar omgeving. Kanker heb je immers niet alleen.” De gedachte aan alle overledenen en zieken door kanker in zijn omgeving, hielpen Wim om zijn einddoel te bereiken.

Meer foto’s en dagelijkse verslagen van Wim’s reis vind je op Facebook.

Wim van Miltenburg loopt langs de Rijn voor eht Helen Dowling Instituut   Wim van Miltenburg in Bulgarije   160710 Wim