13 oktober, 2016

Op donderdag 13 oktober waren tientallen leerlingen van middelbare school De Werkplaats op bezoek bij het Helen Dowling Instituut (HDI). De bijeenkomst was het startschot van een schooljaar vol benefietacties voor het instituut, dat psychologische zorg biedt aan mensen met kanker en hun naasten.

Lokale verbinding

Voor het vierde schooljaar op rij werken de school en de zorginstelling in Bilthoven samen. De jonge ambassadeurs van het HDI organiseren acties om geld op te halen voor het HDI. Iedereen kent wel iemand met kanker en de leerlingen dragen daarom graag een steentje bij aan dit goede doel. Zo vertelt een leerlinge: “Ik heb een familielid met kanker. Door geld op te halen voor het HDI heb ik het gevoel dat ik haar indirect ook help.”

Benefietacties De Werkplaats

In het schooljaar 2016-2017 staan vele acties gepland. Van een sponsorloop tot bioscoopavond, diner tot gala. De benefietacties leveren niet alleen een mooi bedrag op voor het goede doel, ze geven de leerlingen ook de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van plannen, organiseren en samenwerken. “Het is een prachtige samenwerking die we hopelijk nog lang in stand houden”, aldus Bram Kuiper, directeur van het HDI.