25 januari, 2016

In twee weken tijd 9000 loodzware kilometers afleggen door de woestijn; de Dakar Rally is een van de grootste sportieve uitdagingen van deze tijd. Voor liefhebbers van de motorsport is het de ultieme droom, voor crosser David Wijnhoven de werkelijkheid. In januari maakte hij voor het eerst zijn opwachting in de Dakar Rally. Met zijn deelname maakt hij niet alleen zijn droom waar, maar haalt hij ook geld op voor het Helen Dowling Instituut.

De jeugdliefde en goede vriendin van David was een cliënt bij het HDI. Enkele jaren geleden kreeg ze borstkanker. Tot een paar weken geleden dacht ze dat ze genezen was. Nu zijn er meerdere kleine tumoren in haar hersenen gevonden en uitzaaiingen in haar longen. Het gaat helaas niet goed met haar. David vroeg haar welk goed hij moest steunen met zijn deelname aan de Dakar Rally. De keuze was snel gemaakt: David zou rijden voor het HDI.

Enkele weken later racete David als 54e over de finish, een knappe prestatie! Slechts een derde van de debutanten behaalde de eindstreep, en David was daar één van. Naast deze sportieve prestatie heeft hij een mooi bedrag van €1855 opgehaald voor het HDI. De cheque kwam hij samen met zijn monteur Gwen Cuppen persoonlijk overhandigen bij HDI Groesbeek. Enkele dorpsgenoten uit Sint Anthonis waren er ook bij omdat zij € 250,- hadden bijgedragen aan het totaalbedrag. Dit bedrag hadden zij gewonnen met een dorpsquiz en besloten om het te doneren aan het HDI.


HDI Dakar cheque David Wijnhoven