19 januari, 2016

Op 1 maart startte de 68-jarige Wim van Miltenburg een wandeltocht van Hoek van Holland naar Istanbul. Een reis van ongeveer 5000 kilometer, waarmee hij geld ophaalt voor het Helen Dowling Instituut (HDI). Uit zijn persoonlijke ervaringen weet hij hoe belangrijk psychologische zorg bij kanker is.

Gezonder dan ooit

Wim is in zijn leven vaak geconfronteerd met kanker. Hij verloor zijn ouders, vrienden, kennissen en collega’s aan kanker. Zijn twee broers werden geopereerd aan darmkanker. Bij Wim zelf is een opkomende vorm van huidkanker voorlopig onderdrukt. Hij voelt zich nu gezonder dan ooit en heeft daarom besloten om in een half jaar te lopen van de Noordzee tot aan de Zwarte Zee. “Ik leef mijn droom, waarom zou ik wachten tot ook ik getroffen word door kanker?”

Kanker heb je niet alleen

Met zijn lange wandeltocht hoopt Wim zoveel mogelijk geld op te halen voor het HDI, een doel dat hem nauw aan het hart ligt. “Het HDI heeft niet alleen oog voor de kankerpatiënt, maar ook voor zijn of haar omgeving. Kanker heb je niet alleen. Als je niet gehoord en gezien wordt, ga je slechter functioneren.”

De voorbereidingen en tocht van Wim zijn te volgen via Facebook.
Een financiële bijdrage kan geleverd worden via JustGiving of direct op rekeningnummer NL05 TRIO 0254 3066 91 o.v.v. ‘Wandeltocht Wim’.

Wim van Miltenburg vertrekt vanaf Hoek van Holland