15 september, 2015

Op maandag 14 september vond het Lustrum HDI Charity Golftoernooi plaats. Ter gelegenheid van deze vijfde editie ging het HDI met ruim 100 deelnemers terug naar de plek waar het toernooi ook begon: de Hilversumsche Golf Club. De dag leverde netto maar liefst € 46.066,- op voor het HDI. Een anonieme schenker vulde het bedrag aan tot € 47.500,-.

Opbrengst HDI Charity Golftoernooi

Fotografie: Sanne Motza | Femous Productions

Lustrum HDI Charity Golftoernooi

De organisatie van het toernooi lag in handen van de drie Utrechtse ondernemers Marco ten Berge, Sjef ten Berge en Kevin de Kroon. Golfprofessional Ronald van Meeteren versterkte het team. De vier organiseerden dit toernooi voor de 5e keer belangeloos voor het goede doel: het HDI.

Winnaars

Toernooiwinnaar van het lustrum HDI Charity Golftoernooi was Jeroen Hars. Hij won een GPS golfhorloge. De Nearest to the pin werd gewonnen door Peter de Wever. De beste mannelijke speler van de Longest drive was Azam Chand; de beste vrouwelijke speler was Nynke van der Meer. Winnaar van de Putting contest was Eugene Soffers. Hij wist de bal in een keer in de hole te slaan en veroverde zo een luxe golfarrangement voor twee personen in België. Daniël van der Ley versloeg golfprofessional Ronald van Meeteren. Hij mag zijn spel nog verder aanscherpen tijdens een clinic aangeboden door de pro. Er werd geen hole in one geslagen.

Uitverkocht

De 23 beschikbare flights waren binnen mum van tijd uitverkocht. De Hilversumsche Golf Club, waar de spelers te gast waren, is de baan waar het 1e HDI Charity Golftoernooi in 2011 plaatsvond. Voor deze speciale lustrumeditie stelde de Hilversumsche opnieuw de baan ‘om niet’ beschikbaar. Het was een prettig weerzien op de ruim 100 jaar oude bosbaan, die ook het KLM Open jarenlang huisvestte. Smalle fairways, prachtige heidegebieden en snelle greens stelden het golfspel van de spelers op de proef op een van de langste banen van Nederland.

Klapper van de avond

Na afloop van het toernooi vond een diner met veiling en loterij plaats. Klapper van de avond was een geheel verzorgde dag zeilen op zeiltjalk ‘De Lis’ met 25 personen. Dit arrangement leverde maar liefst € 4.000,- op.

Hoofdsponsors

Hoofdsponsors van het HDI Charity Golftoernooi zijn De Kroon Facilitaire Diensten, Muntstad-Ŝkoda, Ten Events, Van Meeteren Golf, Kick Vormgeving & Media, Esed druk & print, Off Course Golf en Femous Productions. Daarnaast stelden nog vele andere sponsors en tientallen bedrijven veilingstukken en loterijprijzen beschikbaar.

20150914_HDICharityGolftoernooi-007   20150914_HDICharityGolftoernooi-006   20150914_HDICharityGolftoernooi-010

 

Bekijk hier meer foto’s van het HDI Charity Golftoernooi >>>