19 oktober, 2015

Op zondag 18 oktober vond de 6e editie van Molenhoeks Makkie  plaats, een hardloopevenement door het heuvelachtige landschap in en rondom Molenhoek. De dag leverde een mooi bedrag van € 6.145 op voor het Helen Dowling Instituut (HDI).

Hardlopen rondom Molenhoek

Het Molenhoeks Makkie is een hardloopevenement van 5, 10 of 15 kilometer. Ook kinderen konden deelnemen aan dit evenement: zij liepen de KidsRun van 2.3 km en zamelden geld in via twee sponsorlopen scholen en Mook en Molenhoek. Nieuw dit jaar was The Battle op zaterdagmiddag, een korte run over 400 meter. Zo’n 1.300 hardlopers namen deel aan het Molenhoeks Makkie, waarvan ruim 250 bewoners uit Molenhoek zelf. Onderweg werden zij in een muzikaal bad ondergedompeld, dankzij vele muzikanten die de deelnemers ondersteunden. Onder hen ook de burgemeester van Mook en Middelaar, Willem Gradisen.

Opbrengst Molenhoeks Makkie

Ieder jaar gaat een deel van de opbrengst van het Molenhoeks Makkie naar een goed doel, dit jaar het Helen Dowling Instituut. Twee van de lopers lieten zich sponsoren – waaronder een psycholoog werkzaam bij het HDI – waarmee ze bijna € 800 ophaalden. Zondagmiddag vond de feestelijke prijsuitreiking plaats. Daar werd ook het met de loop ingezamelde sponsorbedrag overhandigd aan het Helen Dowling Instituut. Udo Engelke zamelde het hoogste bedrag in en ontving daarvoor een ‘wildcard’ voor vijf keer gratis deelnemen aan het Molenhoeks Makkie. Daarnaast werden er prijzen voor de sportiefste straat van Molenhoek en de sportiefste klas van Mook en Middelaar uitgereikt.

Opbrengst Molenhoeks Makkie