20 september, 2015

Ruim veertig lopers renden zondag 20 september de Dam tot Damloop en zamelden daarmee €13.179,- in voor het Helen Dowling Instituut (HDI). 

De lopers vertrokken om 11:45 uur vanuit Amsterdam en renden 10 Engelse mijl (16,1 km) naar Zaandam. De eerste fanatiekeling kwam na 1:15 uur over de finish. De lopers zamelden geld in door o.a. een persoonlijke actiepagina aan te maken via JustGiving. Daarmee riepen zij familie, vrienden en bekenden op om te doneren. Allemaal hadden ze hun eigen motivatie om mee te rennen. Pascalle, zelf cliënt bij het HDI, liep bijvoorbeeld mee voor haar twee vaders, die beiden zijn overleden (lees haar verhaal >>>). Ook bedrijventeam Medicore rende met meerdere lopers mee: ‘Vorig jaar werkten we met een aantal collega´s aan hetzelfde eiland en doordat we alledrie sportief zijn hebben we het regelmatig over sporten. We moedigden elkaar aan om te trainen maar bedachten samen ook acties om geld op te halen voor het HDI.’  Aldus Gillian van team Medicore.

Fantastisch resultaat
De opbrengst is zeer welkom. “De zorg van het HDI wordt vergoed via de basisverzekering, maar de opbrengsten zijn echter te laag om kostendekkend te kunnen werken. Ik vind het bijzonder met wat voor een inspanning de Damlopers zich hebben ingezet voor het HDI en ben hen enorm dankbaar”, zegt Linda Sintniklaas, fondsenwerver HDI.

Dam tot Damloop
Dit jaar nam het HDI voor de 2e keer deel aan de goede doelenloop van de Dam tot Damloop. Ook in 2016 vergeeft het HDI startbewijzen, geïnteresseerden kunnen zich melden via hardlopen@hdi.nl. Ook bedrijventeams zijn welkom.

Lopers voor het HDI

Bekijk meer foto’s via onze facebook pagina >>>